Inwoners stemmen over entrees

MD heeft vier modellen getekend voor de entrees van de dorpen in de gemeente Loppersum. Ieder model zorgt voor een duidelijke entree waar de snelheid afgenomen wordt en waar iedereen welkom geheten wordt.

model 1.

Entree nabij het dorp met aan beide zijden een brede berm en vaste planten. De versmalling is uitgevoerd in parelgrind.

model 2.

Brede entree nabij het dorp waarbij bloemen zijn toegepast. Aan de kant van het water blijft het gras. De klinkerverharding van de versmalling sluit aan bij de klinkerverharding van het dorp.

model 3.

Entree op afstand van het dorp met een asfaltverharding bij het dorp. De versmalling is uitgevoerd met een deklaag van parelgrind op het asfalt. Aan beide zijden van de brede berm zijn bloemen toegepast. Tussen het fietspad en de weg staat een gesnoeide haag. De verlichting sluit aan bij de verlichting van het dorp.

model 4.

Entree op afstand van het dorp die is gemarkeerd door een losse meidoornstruik. De versmalling is wederom gemarkeerd met parelgrind. De verlichting die in de versmalling staat, is gelijk aan die langs de weg.

-

Via een peiling kunnen alle inwoners stemmen op welke entree zij graag zien transformeren in een meer veilige en prettige binnenkomst.

De gemeente Loppersum kan in ieder dorp twee entrees vernieuwen. 

Stemmen kan hier 

Artikel in het Dagblad van het Noorden

Overig nieuws