Herinrichting Middelstum in volle gang

In Middelstum zijn de eerste resultaten van de herinrichting van de historische kern zichtbaar. Het eerste deel van de Grachtstraat, de Oude Schoolsterweg en Jacob Vinhuizenstraat zijn inmiddels al weer in gebruik genomen.

Middelstum is het meest omvangrijke herinrichtingsplan waaraan we de afgelopen jaren gewerkt hebben. Hier zullen verdeeld over verschillende fases in totaal zo'n 30 straten aangepakt worden. Het meest in het oog springend zijn de straten in de historische kern. Deze worden veranderd van strenge asfaltwegen met trottoirs in vriendelijke klinkerwegen met een gemengd gebruik. Passend bij de sfeer van de historische bebouwing van het wierdedorp.

Op het moment is behalve Middelstum ook de Stadsweg in Garrelsweer in uitvoering. Binnenkort zullen ook de volgende fase in Middelstum, Westeremden en Stedum in uitvoering gaan. Deze projecten hebben een sterk integraal karakter. Riolering, weginrichting, groenvoorziening, openbare verlichting en park- en pleininrichting worden zo veel mogelijk in samenhang ontworpen en gelijktijdig uitgevoerd. Dit levert niet alleen financiële voordelen op, maar ook het mooiste beeld.

Overig nieuws